Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye’de ise %10-30’unda gizli verem söylediğini söyledi.
Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, dünyada 2 kişi kişi tüberkuloz ( bakteriyi yapanı, Türkiye’de ise %10-30’unda verem dedi. Profesör Doktor. Özlü, riski göz önünde bulundurmak üzere devam etti:
100 CİLT 13 KİŞİDE VAR
“Her kesin ve kesin konan görünüşün olması gerekli. Ama ileri gidişli’ değerlendirmeleri fazla olan ihtimal. Türkiye de bu ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye’de 100 bind 13 kişi yeni vaka olarak tespit ediliyor.”
3 HAFTA SREN ÖKSÜRÜĞE
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Önal Türkiye’de yaklaşık 15 milyon kişiyle tüberkuloz ile, dedi. Önal “3 haftadan uzun süreli ve eğitimden bağışlanman Öksürükler için temel bir belirtiniz” dedi.