En az bir dolandırıcılık sitesi, popüler Afterburner GPU yardımcı programı için MSI’ın indirme sayfasını taklit ediyor ve programı sorunlu URL’lerden indirip yüklerseniz, kötü amaçlı yazılım bulaşma ihtimaliniz yüksek, diye uyarıyor MSI.
MSI, “MSI, resmi MSI Afterburner yazılımı görünümündeki kötü amaçlı yazılımlar hakkında halkı bilgilendiriyor” diyor. “Kötü amaçlı yazılım, https://afterburner-msi.space alan adıyla resmi MSI web sitesi gibi görünen şüpheli bir web sitesinde yasadışı olarak barındırılıyor. MSI’ın bu web sitesi veya yukarıda belirtilen alan adı ile hiçbir ilişkisi yoktur.”
MSI’ye göre, bu etki alanında barındırılan Afterburner yazılımı, Truva atı ve/veya bir keylogger dahil olmak üzere çok çeşitli kötü amaçlı yazılımlar içerebilir. Dosyayı virüs taraması yapabilmek için almaya çalıştım, ancak MSI’dan gelen uyarıyı dikkatlerine getirdikten sonra site yasaklanmış veya kötü niyetli aktör başka bir alana taşınmış gibi görünüyor.
Her iki durumda da, bu, dosyaları doğrudan kaynaktan aldığınızdan emin olmak için yazılımı indirirken bu URL’yi iki kez kontrol etmeniz için bir hatırlatıcı görevi görür. Ve eğer öyleyse, Afterburner’ın kötü amaçlı yazılım yüklü sürümünün web’de yeni bir yuva bulması tamamen mümkündür.
Açık olmak gerekirse, MSI’ın gerçek web sitesindeki meşru Afterburner aracı hiçbir şekilde tehlikeye atılmamıştır ve “kullanımı güvenlidir”. Ayrıca şık bir yardımcı programdır – Afterburner ile yalnızca grafik kartınıza hız aşırtmakla kalmaz, aynı zamanda GPU fan eğrinizi, düşük voltajı ve diğer ayarları değiştirerek grafik kartı sıcaklığınızı potansiyel olarak düşürmek için kullanabilirsiniz.
Güvenliği ihlal edilmiş sürümü zaten indirip yüklediyseniz ne olur? Bu durumda, hemen kaldırın ve bir virüs taraması çalıştırın. Ayrıca, AV programlarının bazen gözden kaçırdığı kötü amaçlı bitleri tespit edip ortadan kaldırabilen Malwarebytes’in ücretsiz sürümü ile sisteminizi taramanızı da tavsiye ederim.