Hatırlayabildiğim kadarıyla, fotogerçekçilik, imrenilen bir oyun dönüm noktası olmuştur. Bence bu, biz insanların başarmamız gerektiğine inandığımız şeylerden sadece biri. Bunu yapmaya yönelik en son girişim, Intel Akıllı Sistemler LaboratuvarıBurada bir araştırma ekibi, bir oyunun sanat stilini fotogerçekçiliğe yaklaşan bir şeye dönüştürecek bir yapay zeka geliştirdi.
Buna “Fotogerçekçilik Geliştirmesini Artırma” denir ve bir çerçeveyi daha gerçekçi görünmesi için analiz etmek ve işlemek için evrişimli bir sinir ağı kullanır.
Mükemmel test vakası mı? GTA 5, araştırmacılara göre Stephan R. Richter, Hassan Abu AlHaija ve Vladlen Koltun. Aşağıdaki videodaki sonuçlara göz atın.
Biraz karışık. Oyuncunun bakış açısından gri, yeşil ve biraz kasvetli görünüyor. Bana 2000’lerin başında FPS titreşimleri veriyor – doygunluk hemen emilmiş gibi. Ancak, bilimsel bir bakış açısıyla, açıkça büyük bir başarıdır ve bence burada asıl üzerinde durulması gereken budur.
ML tekniği, bu şekilde oluşturulmamış bir görüntüye fotogerçekçilik uygulamanın bir yoludur. Bunu yapmak için, yalnızca büyük animasyon stüdyolarının kare kare işleyebileceği tamamen ışın izlemeli sahnelere ve yüksek yoğunluklu iş yüklerine ihtiyacınız var.
Araştırmacılar ayrıca farklı eğitim veri setleri kullanarak sonuçları karıştırabilirler. Videoda gösterilen “Cityscapes” veri seti oldukça kasvetli bir görünüme neden olabilir, ancak “Mapillary Vistas” veri seti ile geliştirilmiş sahne çok daha parlak ve daha renkli.
Bu teknolojiyi hayata geçirmek ve oyuncular veya herhangi bir medya türü için gerçekten yararlı olması için açıkçası daha fazlasının yapılması gerekiyor. Intel Labs araştırmacıları, geliştirmelerinin daha derin, daha gerçekçi sonuçlar için oyun motorlarına kolayca taşınabileceğine ve doğru kullanıldığında yepyeni bir oyun içi kişiselleştirme dünyasının kapılarını açabileceğine inanıyor.
Bununla birlikte, oynanabilir kare sürelerine yakın bir şey elde edebilmemiz için işlemin optimizasyon yoluyla hızlandırılması gerekiyor. Fotogerçekçiliğin iyileştirilmesiyle sonuç, bugün bir RTX 3090’da yarım saniye sürüyor. Ah.